Web Analytics Made Easy - Statcounter

وقتی به مجموعِ فصل ششم سریال "پایتخت" نگاه می‌کنیم این نکته به ذهن متبادر می‌شود؛ چرا آنقدر فیلمنامه شتاب‌زده است و مخاطب را راضی نمی‌کند؟ - اخبار فرهنگی -

به گزارش خبرنگار فرهنگی خبرگزاری تسنیم، در کنار چهار سریال نوروزی، "پایتخت" هم بعد از کش و قوس‌های فراوان و حاشیه‌های رسانه‌ای، به وعده‌اش عمل کرد و با دو قسمت پایانی فصل ششم خود به پیشواز نوروز رفت.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

اگرچه توقعات و انتظارات خیلی بیشتر از اتفاقاتی بود که در این دو قسمت افتاد اما پرداختن سریال به موضوع کرونا قابل قبول بود. 

"پایتخت" قرار است از امشب در قالب چهار قسمت روی آنتن برود تا آن دسته از مخاطبینی که نتوانستند خصوصاً دو قسمت پایانی فصل ششم سریال را پیگیری کنند در جریان موقعیت‌ها و اتفاقات خانواده نقی معمولی قرار بگیرند. به همین مناسبت نگاهی به این دو قسمت داشتیم و البته توصیه‌ای برای عوامل پرتلاش و هنرمندِ "پایتخت" که به آن توجه داشته باشند؛ شاید به نوعی احساس می‌شود این نکته و یا نقطه ضعفِ در "پایتخت6" بیشتر به چشم خورد. 

دو قسمت پایانی پایتخت

هیچ خانواده ایرانی را نمی‌توان پیدا کرد که حداقل یک بار "پایتخت" را ندیده باشد. سریالی که با فراز و نشیب‌ها و داستان‌های موفق و ناموفقش به فصل ششم رسید. سریالی که قرار است وارد فصل‌های دیگر و اتفاقات جدیدتری هم بشود. اما حاشیه‌ها و نقدها زمانی سایه‌اش بر این سریال سنگین شد که سال گذشته ایام نوروز، فقدان آن حال و احوال ساده روستایی اتفاق افتاد و یا به قولِ نویسنده و عوامل کار دیگر از آن خانواده معمولی همیشگی خبری نبود. وقتی مروج بی‌حرمتی کوچکترها به بزرگترها، دروغ‌گویی و یا پنهان‌کاری در خانواده شد.

این حاشیه‌ها و اتفاقات، نقدهای بسیاری را رقم زد که در بیشتر آن‌ها به فقدان فیلمنامه و راهبرد اصلی داستانی اشاره شده بود. نکته‌ای که بعدها خود سیروس مقدم و عوامل این سریال و حتی معاون جدید سیما هم به آن اشاره کردند. با همه این حاشیه‌ها و جنجال‌ها بر سر دستمزدها و نوعِ ساخت، دو قسمت پایانی فصل ششم ساخته و روی آنتن رفت. باز هم شتاب‌زدگی در فیلمنامه و عجله در ساخت دیده می‌شد. به نوعی انگار عوامل برای رفع تکلیف وارد میدان شدند تا کاری بسازند و بروند. چون انتظارها و توقع‌ها از سریال "پایتخت" بیشتر بود. 

شتاب‌زدگی در فیلمنامه با دادگاهی بی‌اساس

شهرام خرازی‌ها کارشناس ارشد مدیریت رسانه، سریال "پایتخت" را مجموعه‌ای تثبیت شده می‌داند که حتی مردم روی عیب‌هایش با اغماض چشم می‌بندند و این مجموعه را می‌پذیرند. اطمینان می‌دهم که سری‌های بعدی هم ساخته شود همچنان در جذبِ مخاطب، موفق خواهد بود. سیروس مقدم و محسن تنابنده جزو هنرمندان توانمندی‌اند که هیچ تردیدی وجود ندارد اما باید به این نکته هم توجه داشته باشیم که بقیه کارگردان‌ها و فیلمنامه‌نویسان سریال‌های تلویزیونی هم نتوانستند خودشان را تا این سطح بالا بکشند.  چون پایتخت به یک سریال معیار تبدیل شده است.

بخشی از موفقیت پایتخت مربوط به توانمندی عواملش است و بخشی هم به قدمتش برمی‌گردد. اگر دیگرانی بودند که می‌توانستند مجموعه‌های خوبی مثل "پایتخت" بسازند و به کار خودشان هم تداوم بدهند آن وقت شاهد مجموعه‌‌های خوبی در تلویزیون بودیم که در رقابت با یکدیگر ارتقاء کیفیت  پیدا می‌کردند. اما تا حدودی معلوم بود که فیلمنامه دو قسمت پایانی، فیلمنامه‌ای شتاب‌زده است.  

در قسمت ما قبل آخر، نقی معمولی در دادگاهی به اتهام انتقال کرونا به پدرزنش محکوم می‌شود. اتهامی که از نظر حقوقی پایه و اساس ندارد. "پایتخت" جدید از نقطه شروع حرکت فیلمنامه نشان می‌دهد که ضعف دارد اما تنابنده آنقدر توانمند است که با دیالوگ‌نویسی حرفه‌ای این نقص را بپوشاند؛ مردم ایران، کاراکترهای پایتخت را مثل اعضای خانواده‌شان پذیرفته‌اند و با همه نواقصش این کار را دوست دارند. 

چرا "پایتخت6" آبروی پایتخت‌های قبلی را برد؟

نکته‌ای که باعث شد تا فصل ششم را به جایی برساند که قابل دفاع نباشد، عدم طراحی درست فیلمنامه "پایتخت" است. این فصل نه تنها خوب شروع نشد بلکه سرانجام مطلوبی هم نداشت. شاید به ظنّ بسیاری، "پایتخت" با این رویه، به موفقیت چند سری قبل خودش هم لطمه زد. انگار فقط سازندگان دور هم جمع شدند تا پایتخت دیگری شکل بگیرد و هیچ محتوا و مفهوم ماندگاری از خودش به یادگار نگذاشت. در صورتیکه همیشه از "پایتخت" و "پایتختی‌ها" انتظار می‌رفت تا در جهت ارتقاء محتوا قدم بردارند اما با وجود انتظار و توقع فراوان، این اتفاق نیفتاد. شاید بتوان گفت تنها ابزاری که می‌تواند دوباره "پایتخت" را سرپا کند، قصه مناسب و طراحی درست است. البته از نویسنده این دو قسمت یعنی محمد تنابنده، سریالی را به یاد داریم که در زمانِ خودش، مورد استقبال بیننده قرار گرفت و نیاز است در ادامه راه با تمرکز بیشتر کنارِ برادر توانمند و خلاق خودش محسن تنابنده، "پایتخت" را در سری هفتم به جایگاه خودش برگردانند. 

نظر قابل تأمل سیروس مقدم!

سیروس مقدم کارگردان "پایتخت" در برنامه "سریالیست" شبکه یک سیما حضور پیدا کرد و درباره این دو قسمتِ پایانی گفت:  یک ماه تصویربرداری دو قسمت پایانی را داشتیم. به اعتقاد من کسی که 6 فصل با پایتخت همراه بوده به جز پایتخت 1، این دو قسمت را پایتختی‌ترین پایتختی می‌داند که ما کار کردیم. از نظر شخصیت‌هایی که در قصه وجود داشت، سلامت روابط، سادگی روابط، ایثار و از خود گذشتگی آدم‌ها به نفع همسایه، فامیل، دوست و همسر را داشتیم. در 40 سال اخیر که سریال‌سازی به شکل‌های مختلفی کار شده است، شاید برای اولین بار بود که محوریت اصلی یک سریال خانواده است. در این خانواده همواره دوستی و آشتی برقرار نیست، اما نتیجه‌اش به دوستی ختم می‌شود.

 آیا نوروز 1401 وعده فصل هفتم محقق خواهد شد؟

همان‌طور که سیروس مقدم در دو قسمت قبل به برنامه "سریالیست" آمد و توضیحاتی درباره دو قسمت باقیمانده "پایتخت" و اتفاقات دیگر این مجموعه تلویزیونی تأکید کرد از فصل هفتم و تولید آن هم صحبت کرد که شرایط به مراتب سخت‌تر از فصل‌های دیگر خواهد بود. 

کریمی به عنوان مجری برنامه "سریالیست" به هنگام اعلام "پایتخت6" به عنوان فینالیست، گفت: ان‌شاءالله با قولی که از آقای سیروس مقدم گرفتیم سال 1401 "پایتخت7" را در شبکه یک سیما داشته باشیم. سریالی که مثل دیگر اتفاقات نوروزی، به سنتی تبدیل شده که مخاطب همیشه پیگیر ساخت و تولید آن بوده و هست. 

** پیش از این حمید شاه‌آبادی معاون سیما در نشست خبری درباره ساخت فصل هفتم سریال پایتخت، گفته بود: تصمیم ما برای ساخت پایتخت 7 جدّی است و صحبت‌های ما انجام شده و ما فقط به خاطر اینکه عجله‌ای نداشته باشیم که به کنداکتور نوروزی برسد به همین خاطر روی کیفیت و محتوا تأکید داشتیم فیلمنامه باید نوشته شود و از این جهت پایتخت 7 را برای نوروز 1400 نداشتیم چراکه برای ما محتوا و فیلمنامه بسیار مهم است.

دو قسمت اخیر نشان داد که "پایتخت" به یک نفس تازه نیاز دارد، چرا که در فصل ششم و خصوصاً این دو قسمت پایانی از آن وسواس‌ها و ظرافت‌های فیلمنامه و طراحی خبری نبود و باید دید تنابنده چه تصمیمی را برای ادامه این سریال می‌گیرد و چه سرانجامی در انتظار این سریال پرمخاطب دنباله‌دار است؟

تلویزیون در ماه رمضان چه سریال‌ها و برنامه‌هایی دارد؟تکرار|لابی‌های پشت صحنه پربیننده‌های تلویزیون!/ شفاف‌شدن قراردادهای صدا و سیما اینجا به کار می‌آیداولین تیزر سریال رمضانی شبکه سه منتشر شدتوضیحات علیرضا مسعودی درباره علت ساخت سریال "نوروز رنگی"/ اخلاقیاتمان عوض شده استنگاهی به یک سریال با ایده و یک سریال بی‌سر و صدا/ وقتی "نوروز رنگی" یادِ دوران خوش خانواده‌های ایرانی را زنده کرددو سریال صدرنشین نوروز زیر ذره‌بین نقد| راه رفتن سعید آقاخانی روی لبه تیغ؛ "گاندوی خوش‌ساخت اما بی‌نظم

انتهای پیام/

منبع: تسنیم

کلیدواژه: شبکه یک رسانه ملی تلویزیون سریال شبکه یک رسانه ملی تلویزیون سریال دو قسمت پایانی دو قسمت سیروس مقدم حاشیه ها یک سریال فصل ششم

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.tasnimnews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «تسنیم» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۱۵۰۶۸۲۲ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

بازیگر «نون خ»: چند بار تا مرز خفگی رفتم

 

به گزارش تابناک،‌ صهبا شرافتی درباره بازی‌اش در فصل پنجم این سریال عنوان کرد: رانندگی مینی بوس در این سریال برای من خیلی چالش برانگیز بود. من گواهینامه پایه ۳ دارم و پایه ۲ ندارم. قبل از ضبط توانستم دو سه بار در کنار راننده با مینی بوس رانندگی کنم و در این مسیر خیلی چیزها یاد گرفتم. با این حال خیلی اضطراب داشتم. شما می‌دانید هر چقدر سرنشین‌های مینی‌بوس بیشتر شود، کنترل کردنش سخت‌تر است.

مردم تغییر روحیات روناک را دوست داشتند


وی با یادآوری این که داستان روناک از قسمت ۱۰ شروع شد تاکید کرد: این نقش خیلی پستی و بلندی داشت. این بار به خاطر حضور بهنام خلق و خوی لطیف‌تر و رمانتیک‌تری از روناک دیدیم. در این فصل سعی کردم روناک متفاوتی را به تصویر بکشم. نویسنده هم برای این موضوع تلاش کرده بود. مردم برای من کامنت‌هایی می‌گذاشتند که انگار واقعا اتفاقات سریال برای روناک افتاده است. از من می‌پرسیدند النگوهایت را چرا فروختی؟ بهنام دارد سرت کلاه می‌گذارد. مردم خدا را شکر تغییر روحیات روناک را دوست داشتند.

شرافتی درباره دشواری‌های بازی در «نون‌خ۵» توضیح داد: ما مجبور شدیم زمان طولانی را دور از خانواده سپری کنیم. بخش کولبری خیلی شرایطش سخت بود و خیلی‌ها آسیب جدی دیدند. من خودم دچار بیماری ویروسی سختی شدم. در این بخش از روز اول تصویربرداری تا روز آخر مریض بودم. در قسمت غار اکسیژن کم داشتیم و تنفس سخت بود. وقتی گرد و غبار پخش می‌شد من سرفه می‌کردم. چند بار تا مرز خفگی رفتم. بچه‌ها با وجود همه این سختی‌ها تمام توان خودشان را خرج کردند.

 این بازیگر درباره نحوه تعاملش با کارگردان گفت: آقای آقاخانی جزو کارگردان‌هایی هستند که دست بازیگر را نسبتا باز می‌گذارند و اجازه می‌دهند بازیگر راحت باشد. دیالوگ‌ها و حرکات را دوست داشتم مختص خودم کنم. مثلا تکیه کلام بزرگوارا برای خود روناک شخصی سازی شد.

وی در پاسخ به این سوال که آیا خشونت روناک در شخصیت واقعی‌تان هم وجود دارد گفت: من خیلی سخت و دیر به دیر عصبانی می‌شوم. ولی اگر عصبانی بشوم خیلی سخت عصبانی می‌شوم. می‌شود گفت روناک درونم فعال می‌شود. ولی خودم مثل روناک نیستم که همیشه آن عصبانیت را داشته باشم.

در سریال «جنس جور» بازی کردم
شرافتی درباره دیگر فعالیت‌هایش در حوزه بازیگری توضیح داد: قبل از «نون خ» در سریال «جنس جور» بازی کردم که برای نمایش خانگی بود. غالب پیشنهادهایی که به من می‌شود شبیه روناک است. اما خودم نمی‌خواهم روناک را وارد کاری دیگری کنم.

وی با اشاره به اظهار نظرهای منفی که بعضا درباره چهره‌اش می‌شود گفت: اوایل کار از انتقادها خیلی اذیت می‌شدم. بعد از یک مدت گفتم حتما می‌نشینند و «نون‌خ» را تماشا می‌کنند که نظر می‌دهند. پس کار من دیده شده است. با خودم فکر کردم و گفتم من همین هستم. مهم این است که خودم خودم را دوست داشته باشم. اتفاقا چند روز پیش در واحد ارتباط مردمی صداوسیما آقایی با من تماس گرفت و عذرخواهی کرد و گفت من در جمع خانواده درباره چهره شما نظر دادم. ولی قصد اهانت نداشتم. من گفتم شما را قطعا نمی‌شناسم. در مصاحبه‌ قبلی‌ام به صورت کلی گفتم که دلم شکسته است.

مجموعه طنز «نون خ ۵» در ۲۴ قسمت به کارگردانی سعید آقاخانی، تهیه‌کنندگی مهدی فرجی و نویسندگی امیر وفایی از ۱۵ فروردین ماه امسال به روی آنتن شبکه یک سیما رفت و پخش این سریال تا جمعه ۷ اردیبهشت ماه ادامه داشت.

حمیدرضا آذرنگ، سعید آقاخانی، امیر سهیلی، هومن حاجی‌عبداللهی، سیروس میمنت، مجید یاسر، بیژن بنفشه‌خواه، کاظم نوربخش، نسرین مرادی، هدیه بازوند، سیدعلی صالحی، پاشا جمالی، ندا قاسمی، ماشاءالله وروایی، صهبا شرافتی و ... از بازیگران «نون خ ۵» هستند.

 منبع: ایرنا

دیگر خبرها

  • نقدی بر سریال افعی تهران ساخته سامان مقدم/ به جای سرکوب معلول باید علت‌ها واکاوی شوند
  • کره شمالی و قوانین عجیب و غریب!
  • تماس‌های عجیب و غریب با ۱۲۵! 
  • دانلود سریال افعی تهران قسمت ۱۰ دهم ( دانلود قسمت 10 افعی تهران ) حجم رایگان
  • بازیگر «نون خ»: چند بار تا مرز خفگی رفتم
  • دریافت قند برای بدن امری حیاتی است
  • ادامه «بدقولی کنداکتوری تلویزیون» با رخنه شبکه یک
  • اظهارات عجیب و غریب زلنسکی درباره اوکراینی‌ها
  • وضعیت هوای پایتخت چگونه است؟
  • ظاهر عجیب و غریب پهپاد نظامی ساخت هند! (عکس)